The Smashing Pumpkins bewijzen opnieuw hun meesterklasse in Ahoy

The Smashing Pumpkins bewijzen opnieuw hun meesterklasse in Ahoy

The Smashing Pumpkins bewijzen hun blijvende kracht op de Ahoy-planken

Het is alweer jaren geleden dat we The Smashing Pumpkins live konden aanschouwen, maar het recente optreden in Ahoy bewees dat deze iconische band nog niets van hun charmes heeft verloren. Nostalgie en energie spuide van het podium, alsof de tijd zelf was blijven stilstaan sinds de gloriedagen van de jaren negentig. Ahoy was de ideale setting voor een band als The Smashing Pumpkins; de immense ruimte resoneerde met de vertrouwde klanken die velen terugvoerden naar hun jeugd.

Een mix van oud en nieuw

Een mix van oud en nieuw

De setlist was een meesterlijke mix van oude klassiekers en nieuwe creaties. Hits zoals 'Today', 'Thru The Eyes Of Ruby', 'Ava Adore', '1979', en 'Bullet With Butterfly Wings' brachten een golf van enthousiasme door het publiek heen. Het publiek werd meegesleept door herinneringen aan de dagen dat deze nummers nog op cassettebandjes en walkmans werden afgespeeld tijdens lange roadtrips. Het was duidelijk dat deze klassiekers een bijzondere plek innamen in de harten van de aanwezigen.

Billy Corgan's onmiskenbare aanwezigheid

De charismatische frontman Billy Corgan deed waarvoor hij altijd al bewonderd werd. Zijn optreden was een explosie van energie en vastberadenheid, waarbij hij zich volledig stortte op de grootse rockprestatie waarvoor The Smashing Pumpkins bekend zijn. Corgan's intieme kant bleef deze keer verborgen, maar dat deed niets af aan de emotionele intensiteit die hij wist over te brengen. Zijn krachtige stem en altijd aanwezige zelfverzekerdheid gingen perfect samen met de elektriciteit van de muziek om een onvergetelijke ervaring te creëren.

De kracht van de band

De kracht van de band

Een van de opvallende elementen van de avond was de aanwezigheid van de nieuwe gitarist, Kiki Wong. Haar vastberadenheid en energie smolten naadloos samen met die van de band. Het was duidelijk dat Corgan volledig achter haar stond, haar bemoedigend en waarderend voor haar bijdrage. Jimmy Chamberlin's drummen was stevig en precies zoals vanouds, een rots in de branding die de ritmes van de avond soepel en indrukwekkend maakte. Gitarist James Iha zette ook een opmerkelijke prestatie neer, zijn snaren zo beheerst bespelend alsof hij de tijd zelf kon sturen.

Een avond vol energie en nostalgie

Wat deze avond in Ahoy zo bijzonder maakte, was niet alleen de muziek of de energie die van het podium afspatte, maar ook het gevoel van verbondenheid dat door de zaal ging. Voor velen was dit geen gewoon concert; het was een reis terug in de tijd, een herinnering aan wie ze waren toen ze The Smashing Pumpkins voor het eerst ontdekten. De band slaagde er opnieuw in om die bijzondere mix van jeugdherinneringen en pure rockenergie te creëren, iets wat maar weinig bands kunnen evenaren.

Conclusie

Conclusie

Het concert in Ahoy bewees dat The Smashing Pumpkins nog steeds tot de absolute top van de rockwereld behoren. Hun vermogen om zowel oude als nieuwe fans te raken met hun muziek, gecombineerd met hun onmiskenbare podiumprestatie, maakt hen onvergetelijk. Iedereen die erbij was, zal het ermee eens zijn: dit was een avond die rock liefhebbers nog lang zullen blijven koesteren. The Smashing Pumpkins zijn hier om te blijven, en wij kunnen niet wachten op hun volgende optreden.

Schrijf een reactie

*

*

*